Merkel transmite un avertisment Londrei: ‘Trebuie să se decidă clar ce vrea pentru Brexit’

Publicat:

Marea Britanie trebuie să decidă exact ceea ce vrea să obțină în urma negocierilor cu Uniunea Europeană privind acordul post-Brexit, a declarat marți cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cancelarul german consideră că o perioadă de 6-8 săptămâni de muncă continuă este posibil să fie suficientă pentru încheierea unui acord în luna octombrie.


Citeşte şi: Acuzat de agresiune sexuală, candidatul lui Trump la Curtea Supremă face destăinuiri la TV

„Economia are nevoie de claritate… Lucrul important este ce își dorește cu adevărat Marea Britanie- discuția nu este prea clară”, a declarat Merkel.

De asemenea, legat de economie, Angela Merkel a transmis că Marea Britanie nu poate să continue să participe într-o singură parte a pieței unice, dar în celelalte trei nu.

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, în urma unei ședințe a cabinetului său, că își va menține calmul și nu va renunța la planul său privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Julian Assange a renunţat să mai ceară azil în Ecuador

Cancelarul german Angela Merkela declarat că i-ar plăcea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană în termeni buni.

“Înseamnă mult pentru mine că facem acest lucru în mod prietenesc”, a declarat Merkel.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulți parlamentari conservatori contestă propunerile șefei Guvernului de la Londra.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.