X

Merkel transmite un avertisment Londrei: ‘Trebuie să se decidă clar ce vrea pentru Brexit’

Marea Britanie trebuie să decidă exact ceea ce vrea să obțină în urma negocierilor cu Uniunea Europeană privind acordul post-Brexit, a declarat marți cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cancelarul german consideră că o perioadă de 6-8 săptămâni de muncă continuă este posibil să fie suficientă pentru încheierea unui acord în luna octombrie.

Citeşte şi: Acuzat de agresiune sexuală, candidatul lui Trump la Curtea Supremă face destăinuiri la TV

„Economia are nevoie de claritate… Lucrul important este ce își dorește cu adevărat Marea Britanie- discuția nu este prea clară”, a declarat Merkel.

De asemenea, legat de economie, Angela Merkel a transmis că Marea Britanie nu poate să continue să participe într-o singură parte a pieței unice, dar în celelalte trei nu.

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, în urma unei ședințe a cabinetului său, că își va menține calmul și nu va renunța la planul său privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Julian Assange a renunţat să mai ceară azil în Ecuador

Cancelarul german Angela Merkela declarat că i-ar plăcea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană în termeni buni.

“Înseamnă mult pentru mine că facem acest lucru în mod prietenesc”, a declarat Merkel.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulți parlamentari conservatori contestă propunerile șefei Guvernului de la Londra.

Tags: Angela Merkelbrexitgermaniamarea britanieTheresa MayUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora