Merkel vrea extinderea parteneriatului energetic dintre Berlin şi Kiev

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel vrea extinderea parteneriatului energetic dintre Berlin şi Kiev, relatează DPA, potrivit agerpres.  

Germania şi Ucraina vor colabora mai strâns în privinţa energiilor regenerabile, eficienţei energetice şi dezvoltării unei economii bazate pe hidrogen, a declarat vineri Merkel la un forum economic germano-ucrainean.


Citește și : China începe procesul celor doi spioni canadieni

Merkel a făcut de asemenea referire la importanţa Ucrainei ca ţară de tranzit pentru gaze.

Berlinul şi Kievul au fost în dispută în legătură cu construcţia gazoductului Nord Stream 2, care ar ocoli Ucraina şi ar aduce gaz în Germania direct din Rusia.

Criticii spun că proiectul ar lăsa Ucraina fără veniturile din tranzit şi ar risca să submineze eforturile sale de a combate agresiunea Rusiei.

Merkel a subliniat că Uniunea Europeană a reacţionat “hotărât şi fără echivoc” faţă de anexarea Crimeii de către Rusia în urmă cu şapte ani şi faţă de conflictul din estul Ucrainei.

Citește și : Preşedintele Germaniei îi decorează pe fondatorii BioNTech

Premierul ucrainean Denis Şmigal i-a mulţumit lui Merkel pentru angajamentul său şi i-a cerut să susţină creşterea investiţiilor germane în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.