Mesaj al Papei Francisc după seismul din Afganistan şi uciderea unor preoţi în Mexic

Publicat:

Papa Francisc şi-a exprimat miercuri “compasiunea” faţă de victimele cutremurului din Afganistan şi “consternarea” faţă de asasinarea a doi preoţi iezuiţi în Mexic, informează AFP, potrivit agerpres.

“În ultimele ore, un cutremur a făcut victime şi a provocat pagube semnificative în Afganistan”, a declarat suveranul pontif în limba italiană la finalul audienţei sale generale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru.


Vezi şi: CUTREMUR puternic în Afganistan (VIDEO)! Sute de oameni au murit! – Black News

“Îmi exprim compasiunea faţă de răniţi şi faţă de cei afectaţi de cutremur. Şi mă rog în special pentru cei care şi-au pierdut viaţa şi pentru familiile lor”, a adăugat pontiful, în timp ce bilanţul cutremurului cu magnitudinea 5,9 care a lovit sud-estul ţării în noaptea de marţi spre miercuri ajunsese la aproape o mie de morţi şi peste 600 de răniţi, potrivit unui ministru adjunct pentru gestionarea dezastrelor.

“Sper că, cu ajutorul tuturor, suferinţele dragului popor afgan pot fi uşurate”, a subliniat Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi.

Papa argentinian, în vârstă de 85 de ani, şi-a exprimat de asemenea “tristeţea” şi “consternarea” după asasinarea a “doi fraţi iezuiţi” şi a unui laic luni într-o biserică din Mexic.

Citeşte şi: 15 morţi şi 16 răniţi într-un atac rus în regiunea Harkiv – Black News

“Atâtea crime în Mexic. Sunt aproape, prin afecţiune şi rugăciune, de comunitatea catolică afectată de această tragedie. Repet încă o dată că violenţa nu rezolvă problemele, ci sporeşte suferinţa inutilă”, a declarat Papa, el însuşi membru al Societăţii lui Iisus.

Atacul, care a avut loc în munţii izolaţi din statul nordic Chihuahua, a provocat o mare emoţie în această ţară, unde conferinţa episcopală a condamnat “tragedia” şi a cerut “o anchetă rapidă”, dar şi mai multă siguranţă pentru credincioşi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.