Mesaj al unui preşedinte european pentru britanici: ”Urare de Crăciun cu Brexit: Hotărâţi-vă odată ce doriţi şi Moşul o să vă aducă !”

Publicat:

Dacă britanicii vor decide ce doresc ei să facă cu Brexitul, Uniunea Europeană îi va ajuta să li se împlinească dorinţa, sugerează joi într-o postare amicală pe Twitter preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, în timp ce la Bruxelles se desfăşoară Consiliul European la care premierul britanic Theresa May încearcă să obţină din partea europenilor asigurări care să o ajute să-şi convingă proprii parlamentari să accepte acordul convenit privind Brexitul, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

”Urare de Crăciun cu Brexit: Hotărâţi-vă odată ce doriţi şi Moşul o să vă aducă !”, a scris pe reţeaua de socializare Dalia Grybauskaite, cunoscută pentru mesajele sale tranşante.


Citește și : Atac armat în apropierea unor colonii evreieşti din Cisiordania; cel puţin doi israelieni au fost ucişi

După ce luna trecută au convenit cu guvernul britanic un acord ce stabileşte condiţiile Brexitului şi o declaraţie privind cadrul viitoarei relaţii între UE şi Regatul Unit, liderii europeni sunt acum exasperaţi de eşecul premierului Theresa May de a obţine aprobarea legislativului de la Londra pentru cele convenite.

Şefa executivului britanic a retras luni acest acord de la votul din Camera Comunelor, fiind convinsă că el nu va putea fi aprobat în condiţiile în care prevederea privind ”plasa de siguranţă” (backstop) pentru Irlanda de Nord nu este acceptată de o majoritate a parlamentarilor britanici, întrucât ea riscă să menţină Regatul Unit pe termen nedefinit în uniunea vamală cu blocul comunitar.

Theresa May încearcă acum să găsească o soluţie în această privinţă cu liderii europeni, care însă în declaraţiile date până în prezent au respins orice renegociere a acordului.

Citește și : Merkel: Liderii UE i-ar putea oferi Marii Britanii noi asigurări privind Brexitul, însă îşi vor apăra interesele

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.