Mesajul Israelului după alegerile din UK: ‘O victorie a valorilor în fața urii și antusemitismului’

Publicat:

Israelul a salutat vineri victoria Partidului Conservator la alegerile anticipate de joi din Marea Britanie drept un “punct de cotitură” în lupta împotriva urii şi antisemitismului, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Nu este pur şi simplu o victorie politică, este în primul rând o victorie a valorilor”, a declarat ministrul israelian de externe, Israel Katz.


Citește și: UE prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

Şeful diplomaţiei israeliene a menţionat că, deşi campania a fost marcată de “spectrul antisemitismului”, “populaţia britanică a votat masiv împotriva lui, ceea ce este ilustrativ pentru valorile şi istoria britanice”.

“Este un punct de cotitură în lupta împotriva urii”, a conchis Katz, fără a preciza cine se face, în opinia sa, responsabil de antisemitism în Regatul Unit, care este unul din aliaţii-cheie ai Israelului.

“Felicitări prietenului Boris Johnson pentru această victorie istorică. Este o zi mare pentru poporul britanic şi pentru prietenia noastră”, a comentat pe Twitter premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Citește și: Boris Johnson obţine o majoritate absolută în alegerile anticipate

Benjamin Netanayahu şi Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, înfrânt de conservatorii conduşi de premierul Boris Johnson, s-au înfruntat în ultimele luni în mesaje pe Twitter în legătură cu acuzaţiile de antisemitism în rândurile laburiştilor.

Într-un interviu acordat agenţiei Reuters la începutul lui decembrie, ministrul de externe israelian şi-a exprimat speranţa că Jeremy Corbyn va pierde alegerile, invocând aceleaşi acuzaţii de antisemitism, iar la sfârşitul lui noiembrie şef-rabinul Marii Britanii, Ephraim Mirvis, l-a criticat dur pe liderul Partidului Laburist, denunţând eşecul acestuia de a bloca “înrădăcinarea” antisemitismului în formaţiunea sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie 6 octombrie este a 279-a zi a calendarului gregorian și a 280-a zi în anii bisecți.   Sărbatorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.