X

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Mondială a Sindromului Down

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Mondială a Sindromului Down

De Ziua Mondială a Sindromului Down, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să discute cu propriii copii despre prietenie și nediscriminare, menționând că e și acesta un mod prin care ne transformăm R. Moldova.

Citeşte şi: De astăzi vom plăti mai puțin pentru căldură şi lumină – Stiripesurse.md

„De Ziua Mondială a Sindromului Down, speranța mea e să ajungem împreună la ziua în care această diagnoză să nu mai fie o sentință. Îmi doresc să oferim cu toții ajutor, în loc de stereotipuri și incluziune, în locul separării. Tocmai de aceea am ales ca premiul „Timișoara pentru Valori Europene” să fie donat unei organizații care promovează incluziunea copiilor cu sindromul Down. Pe această cale, vă îndemn să susțineți și voi Prietenamea fondată de Ludmila Adamciuc, dar și alte organizații care sprijină acești copii,” menționează Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Mondială a Sindromului Down

Maia Sandu îndeamnă cetățenii R. Moldova să se inspire de la bunătatea copiilor și adulților cu sindromul Down și să fie susținute pasiunile, să le descoperim curiozitățile și să îi ajutăm să viseze.

„Îndemn părinții să discute cu propriii copii despre prietenie și nediscriminare – e și acesta un mod prin care ne transformăm țara. Încurajez școlile să devină spații mai incluzive, în care toți copiii au șansa să lege prietenii și în care toți copiii au acces la cunoaștere – diferiți, dar egali. Vă îndemn pe toți să alegem să devenim, împreună, mai buni,” a mai scris președintele, Maia Sandu.

 

Tags: Maia Sandusindromul DownZiua Mondială a Sindromului Down
Știrile zilei