Mesajul ministrei Justiției de Ziua Notarului

Publicat:

Mesajul ministrei Justiției de Ziua Notarului

Notarii din Republica Moldova sărbătoresc astăzi ziua profesională. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, le-a transmis un mesaj, cu această ocazie, în care le reamintește ce modificări legislative au fost întreprinse în acest an în domeniul notarial.

Citeşte şi: Un militar s-a sinucis cu arma din dotare


Mesajul ministrei Justiției de Ziua Notarului

”Stimați notari,

Vă felicit cu prilejul Zilei Notarului! Rolul pe care îl aveți în asigurarea legalității și protejarea drepturilor cetățenilor este esențial într-un stat de drept. Sunteți garanți ai legalității actelor juridice, iar această siguranță este vitală pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

În acest an, am intervenit cu modificări pentru a facilita accesul la serviciile notariale. Astfel, a fost ajustată legislația privind excluderea competenței teritoriale succesorale, pentru ca cetățenii să aibă acces liber, egal şi uniform pe tot teritoriul țării la serviciile pe care le prestați. Actualmente, ne concentrăm pe ocuparea locurilor vacante în mai multe unități administrativ-teritoriale, pentru a răspunde la nevoile cetățenilor la servicii notariale, dar și pentru a crește numărul de notari.

Mesajul ministrei Justiției de Ziua Notarului

Implementarea noilor tehnologii în activitatea notarială rămâne o prioritate, pentru a crește accesibilitatea și eficiența la cererea și eliberarea actului notarial. Acesta este unul dintre obiectivele Ministerului Justiției, în curs de realizare.

Contăm pe o bună colaborare și dialog onest cu comunitatea notarială în vederea îmbunătățirii constante a calității serviciilor și a răspunde activ și cu încredere la nevoile cetățenilor.

De ziua profesională, în numele Ministerului Justiției, vă doresc succese, perseverență și realizări remarcabile în activitate.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, la premiera spectacolului „Grădina de sticlă”: „Aseară am văzut cum se transformă o carte în teatru viu”

Maia Sandu, la premiera spectacolului „Grădina de sticlă”: „Aseară am văzut cum se transformă o carte în teatru viu" Președinta Maia Sandu a mers la...

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare “cât mai mulţi” soldaţi germani

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare "cât mai mulţi" soldaţi germani Un cetăţean sirian în vârstă de 27 de ani bănuit a fi de...

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT”

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT” Președintele PSRM, Igor Dodon, continuă să lanseze falsuri în spațiul public. De această dată,...

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul”

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul" Președinta Comisiei politică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.