X

Mesajul ministrei Justiției de Ziua Notarului

Mesajul ministrei Justiției de Ziua Notarului

Notarii din Republica Moldova sărbătoresc astăzi ziua profesională. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, le-a transmis un mesaj, cu această ocazie, în care le reamintește ce modificări legislative au fost întreprinse în acest an în domeniul notarial.

Citeşte şi: Un militar s-a sinucis cu arma din dotare

Mesajul ministrei Justiției de Ziua Notarului

”Stimați notari,

Vă felicit cu prilejul Zilei Notarului! Rolul pe care îl aveți în asigurarea legalității și protejarea drepturilor cetățenilor este esențial într-un stat de drept. Sunteți garanți ai legalității actelor juridice, iar această siguranță este vitală pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

În acest an, am intervenit cu modificări pentru a facilita accesul la serviciile notariale. Astfel, a fost ajustată legislația privind excluderea competenței teritoriale succesorale, pentru ca cetățenii să aibă acces liber, egal şi uniform pe tot teritoriul țării la serviciile pe care le prestați. Actualmente, ne concentrăm pe ocuparea locurilor vacante în mai multe unități administrativ-teritoriale, pentru a răspunde la nevoile cetățenilor la servicii notariale, dar și pentru a crește numărul de notari.

Mesajul ministrei Justiției de Ziua Notarului

Implementarea noilor tehnologii în activitatea notarială rămâne o prioritate, pentru a crește accesibilitatea și eficiența la cererea și eliberarea actului notarial. Acesta este unul dintre obiectivele Ministerului Justiției, în curs de realizare.

Contăm pe o bună colaborare și dialog onest cu comunitatea notarială în vederea îmbunătățirii constante a calității serviciilor și a răspunde activ și cu încredere la nevoile cetățenilor.

De ziua profesională, în numele Ministerului Justiției, vă doresc succese, perseverență și realizări remarcabile în activitate.”

Tags: Veronica Mihailov-MoraruZiua Notarului
Știrile zilei