Mesajul papei Francisc de Epifanie: ‘ELIBERAȚI-VĂ de dictatura propriului eu’

Publicat:

Papa Francisc i-a îndemnat miercuri pe credincioşi, cu prilejul slujbei de Epifanie, să se elibereze de “dictatura propriului eu”, axată asupra preocupărilor personale care duce doar la frică şi la mânie, încurajându-i să-şi deschidă inimile spre adoraţia Domnului, relatează EFE, potrivit agerpres.

Trebuie să “lăsăm deoparte oboseala şi lamentaţiile, să renunţăm la limitările unei perspective înguste, să ne eliberăm de dictatura propriului eu, mereu înclinată asupra noastră şi preocupărilor noastre”, a spus papa în cadrul omiliei pe care a oficiat-o în Bazilica Sfântul Petru cu prilejul Epifaniei Domnului.


Citeşte şi: Danemarca INTERZICE accesul tuturor sud-africanilor

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi să-şi deschidă inimile spre adoraţia lui Dumnezeu, pentru că atunci când se concentrează spre propriile persoane şi nu înalţă privirile spre El, inimile sunt copleşite de frică şi lasă loc mâniei, dezorientării şi şi deznădejdei”.

“Da, fiinţa umană are nevoie de adoraţie, dar riscă să-şi greşească ţelul. Dacă nu îl va adora pe Dumnezeu atunci va adora alţi idoli, nu va mai fi un bun credincios, ci va cădea în idolatrie”, a explicat papa.

Papa Francisc a oficiat slujba de Epifanie la Vatican după ce o criză dureroasă de sciatică l-a împiedicat să ţină liturghiile de sfârşit de an şi de Anul Nou.

Sărbătoarea catolică a Epifaniei Domnului, celebrată pe 6 ianuarie, marchează ziua în care, potrivit tradiţiei, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus.

Citeşte şi: Kim Jong Un recunoaşte greşelile din politica economică

Papa i-a îndemnat totodată pe cei credincioşi să onoreze această sărbătoare, dând dovadă de altruism.

Slujba a început la 10:00 ora locală, când papa a străbătut culoarul central al bazilicii, în timp ce corul intona cântarea “Adeste fideles”, şi s-a îndreptat spre statuia pruncului Iisus, de la poalele altarului, pentru a-şi exprima adoraţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.