Meta interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale

Publicat:

Meta interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale

Grupul american Meta, care deţine Facebook, Instagram şi WhatsApp, a anunţat luni că interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale din întreaga lume, pentru a evita orice “activitate de interferenţă străină”, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Interdicţia survine în contextul în care secretarul de stat american Antony Blinken a denunţat vineri activităţile destabilizatoare ale postului media rusesc RT, despre care a spus că s-a transformat într-o “filială” a serviciilor secrete ruseşti în întreaga lume.


Citeşte şi: Moartea lentă a Acordului de la Schengen – Stiripesurse.md

“După o analiză atentă, ne-am extins acţiunea împotriva presei oficiale ruseşti”, a declarat Meta ca răspuns la o solicitare din partea AFP.

Meta interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale

“Rossia Segodnia, RT şi alte entităţi conexe sunt acum interzise în aplicaţiile noastre din întreaga lume din cauza activităţilor lor de interferenţă externă”, a afirmat compania americană.

În urmă cu circa zece zile, autorităţile americane au dezvăluit o serie de măsuri, inclusiv proceduri penale şi sancţiuni, care vizează în special mass-media ruseşti, ca răspuns la încercările de a interveni în alegerile din SUA, pe care le pun pe seama Rusiei.

Departamentul de Stat american a impus apoi restricţii legate de viză grupului media din care face parte RT, Rossia Segodnia, precum şi altor filiale ale acestei companii.

Meta interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale

Într-un mesaj postat pe Telegram, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a făcut declaraţii ironice referitoare la ultimele anunţuri americane de vineri, spunând: “Cred că ar trebui să existe o nouă profesie în Statele Unite: specialist în sancţiuni împotriva Rusiei”.

Grupul rusesc RT, lansat în 2005, este considerat de Occident drept un organ de propagandă în favoarea Kremlinului.

Site-ul său şi canalele sale de televiziune emit în mai multe limbi, inclusiv în engleză, spaniolă, franceză, germană şi arabă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ciolacu a dat lovitura la Bruxelles: România obține postul de vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii

Ciolacu a dat lovitura la Bruxelles: România obține postul de vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii Pentru prima dată de...

Dorin Recean: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările, dar și pentru a construi planuri pentru un viitor mai bun”

Dorin Recean: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările, dar și pentru a construi planuri pentru un viitor mai bun” Ne-am adunat împreună pentru a sărbători...

Zeci de școli profesionale vor beneficia de condiții moderne de studii

Zeci de școli profesionale vor beneficia de condiții moderne de studii UNFPA Moldova anunță concurs pentru selectarea a 20 de instituții din Învățământul Profesional...

Luminița Odobescu: România a fost și va fi mereu alături de R. Moldova

Luminița Odobescu: România a fost și va fi mereu alături de R. Moldova Republica Moldova nu este singură, iar reuniunea de astăzi este o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.