X

Meta Platforms elimină la nivel global conţinutul din paginile de Facebook şi conturile de Instagram ale instituţiilor media ruse controlate de stat

Meta Platforms elimină la nivel global conţinutul din paginile de Facebook şi conturile de Instagram ale instituţiilor media ruse controlate de stat, precum şi postările care conţin link-uri către aceste acestea, a declarat marţi şeful afacerilor globale al companiei, transmite Reuters, potrivit  news.ro .

Companiile de tehnologie şi de social media s-au confruntat cu presiuni pentru a răspunde la invazia de joia trecută a Ucrainei de către Rusia, care a dus la sancţiuni economice împotriva Moscovei impuse de guverne din întreaga lume.

Citește și:  Kremlinul îl somează pe Zelenski: ‘Depuneţi armele şi nu vor mai fi victime!’

Nick Clegg de la Meta a declarat reporterilor în timpul unei conferinţe telefonice că compania a observat o degradare ”cu siguranţă vizibilă” a serviciilor sale în Rusia, de când autorităţile de acolo au anunţat că vor restricţiona platformele Meta.

Video-uri şi alte conţinuturi multimedia au fost în mod deosebit afectate, a spus Clegg.

Meta a avut ”discuţii prelungite” cu autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, cu privire la noua sa lege care impune unor companii străine de internet să deschidă birouri în Rusia, a adăugat Clegg.

El a numit unele dintre prevederile noii legi ”disproporţionate”.

Meta, alături de Twitter şi Google, divizie a grupului Alphabet, se confruntă cu posibile măsuri punitive în Rusia, deoarece încă nu s-au conformat.

Citește și : Volodimir Zelenski: Atacurile de la Harkov sunt TERORISM de STAT!

Luni, Meta a declarat că va restricţiona accesul la instituţiile mass-media de stat ruse RT şi Sputnik pe platformele sale din Uniunea Europeană.

Clegg a spus că Meta a primit şi solicitări de la guverne din afara Uniunii Europene de a bloca mass-media de stat ruse. El a spus că nu este la curent cu o astfel de solicitare din partea guvernului Statelor Unite.

Tags: facebookInstagramMeta PlatformsRoskomnadzorrusia
Categorii: Diaspora