X

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare

Meta anunţă că în jur de 63.000 de conturi Instagram şi peste 7.000 de conturi Facebook folosite de escroci au fost eliminate.

Meta, compania care deţine platformele sociale Facebook şi Instagram, printre altele, a publicat rezultate celei mai recente operaţiuni de „curăţare”, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În urma acesteia, au fost eliminate aproximativ 63.000 de conturi de Instagram folosite de reţele de escroci din Nigeria pentru a şantaja cetăţeni vestici, în special americani, potrivit news.ro.

Au fost șterse conturi care erau folosite pentru a șantaja utilizatorii

De asemenea, au fost şterse în jur de 7.200 de conturi, pagini şi grupuri de Facebook, care erau folosite de asemenea, pentru a şantaja şi extorca sexual utilizatorii. De regulă, escrocii se dădeau drept tinere pentru a convinge bărbaţii să le trimită poze nud, iar acestea făceau, apoi, obiectul şantajului.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Conform FBI, şantajul sexual este una dintre infracţiunile cu cea mai rapidă creştere care vizează copiii din Statele Unite. De finele lui 2021, mai mulţi adolescenţi, în principal băieţi, s-au sinucis din cauza acestui gen de şantaj.

Tags: facebookInstagramMeta
Diverse