X

Meta va îmbunătăți WhatsApp și Messenger, ca să se alinieze cerințelor UE

Meta va îmbunătăți WhatsApp și Messenger, ca să se alinieze cerințelor UE

Meta va îmbunătăți WhatsApp și Messenger: va accepta integrarea altor aplicații de mesagerie în Europa, conform cerințelor Legii Piețelor Digitale.

Meta anunță modificări importante pentru WhatsApp și Facebook Messenger care vizează cooperarea cu alte aplicații de mesagerie în Europa, scrie publicația de tehnologie Engadged, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Schimbările vor fi făcute din cauza reglementărilor impuse de Legea Piețelor Digitale (DMA), care cer marilor companii să asigure compatibilitatea serviciilor cu cele ale terților, interzicându-le să favorizeze propriile servicii.

Într-o postare recentă, Meta a dat detalii despre cum vor funcționa aceste modificări.

Într-o prima etapă, utilizatorii vor primi notificări pe WhatsApp și Messenger atunci când un alt serviciu devine disponibil pentru conectare.

Aceștia vor putea alege dacă vor să primească mesaje de la acele aplicații într-o cutie poștală separată sau integrată în inbox-ul existent al aplicațiilor Meta.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Mai mult, aplicațiile vor avea funcții avansate pentru mesajele de la alte aplicații, inclusiv reacții la mesaje, răspunsuri directe sau confirmări de citire.

Începând de anul viitor, utilizatorii vor putea crea discuții de grup, iar din 2027 vor putea face apeluri vocale și video cu prietenii din alte aplicații.

Tags: facebookMessengerMetaWhatsApp
Diverse