Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială

Publicat:

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială

Meta Platforms a acceptat să plătească 1,4 miliarde de dolari statului Texas pentru a soluționa procesul statului care acuză compania mamă Facebook de utilizarea ilegală a tehnologiei de recunoaștere facială pentru a colecta date biometrice a milioane de texani fără consimțământul acestora.

Termenii înțelegerii, dezvăluiți marți, marchează cel mai mare acord încheiat vreodată de un singur stat, potrivit avocaților din Texas, a căror echipă de avocați a inclus firma Keller Postman, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Procesul, intentat în 2022, a fost primul caz major intentat în temeiul legii din 2009 privind confidențialitatea biometrică din Texas, potrivit firmelor de avocatură care monitorizează litigiile. O prevedere a legii prevede daune de până la 25.000 de dolari pentru fiecare încălcare, scrie Reuters.

Texasul a acuzat Facebook că a capturat informații biometrice „de miliarde de ori” din fotografii și videoclipuri pe care utilizatorii le-au încărcat pe platforma de socializare ca parte a unei funcții gratuite, întrerupte, denumită „Tag Suggestions”.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că societatea este încântată de rezolvarea problemei și așteaptă cu nerăbdare să „exploreze oportunități viitoare de a ne aprofunda investițiile în Texas, inclusiv posibila dezvoltare a centrelor de date”.

Meta a continuat să nege orice infracțiune.

Într-o declarație, procurorul general al Texasului, Ken Paxton, a afirmat că soluția marchează „angajamentul statului de a ține piept celor mai mari companii de tehnologie din lume și de a le trage la răspundere pentru încălcarea legii și a drepturilor la viață privată ale texanilor”.

Texas și Meta au declarat că au ajuns la un acord în luna mai, cu câteva săptămâni înainte de începerea unui proces în instanța națională.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Meta a acceptat separat să plătească 650 de milioane de dolari în 2020 pentru a soluționa o acțiune colectivă privind confidențialitatea datelor biometrice care a fost inițiată în temeiul unei legi din Illinois privind confidențialitatea, considerată una dintre cele mai stricte din țară. De asemenea, compania a negat comiterea de infracțiuni.

Alphabet Google se luptă separat cu un proces intentat de Texas care acuză compania de încălcarea legii biometrice a statului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 1 august 2024

Horoscop 1 august 2024 Nativii din zodia Taur se conectează profund cu cei din jur, în timp ce Gemenii au parte de multe provocări, potrivit...

Taylor Swift, ‘complet şocată’ de atacul cu cuţitul din oraşul englez Southport

Taylor Swift, 'complet şocată' de atacul cu cuţitul din oraşul englez Southport Vedeta americană Taylor Swift s-a declarat marţi "complet şocată" după atacul cu cuţitul...

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software. Este vorba de mai mult...

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane Veneția va limita dimensiunea grupurilor de turiști la 25 de persoane începând de joi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.