#metoo. Statul New York dă în judecată compania lui Harvey Weinstein

Publicat:

Procurorul statului New York a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a atacat în justiţie studioul fondat de Harvey Weinstein şi fratele său Robert, pentru că nu şi-a protejat angajaţii în faţa hărţuirii sexuale şi intimidărilor atotputernicului producător din industria cinematografică, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acţiunea demarată de stat intervine la patru luni de la izbucnirea scandalului Weinstein, în care peste o sută de femei l-au acuzat pe celebrul producător de hărţuire, agresiune şi viol. Mai multe presupuse victime l-au dat deja în judecată la civil, precum şi pe societatea sa, dar Harvey Weinstein nu a fost pus sub acuzare până în prezent.


Citește și : ONU cere atenuarea imediată a conflictului din Siria

În procesul iniţiat de statul New York, procurorul acuză The Weinstein Company, precum şi pe Harvey şi Robert Weinstein de încălcarea drepturilor omului, drepturilor individuale şi a dreptului muncii.

“The Weinstein Company a încălcat în repetate rânduri dreptul statului New York prin neprotejarea angajaţilor săi de o hărţuire sexuală invazivă, intimidări şi discriminare”, a declarat Eric Schneiderman, citat într-un comunicat.

În timp ce au loc discuţii legate de cumpărarea studioului, “orice vânzare a societăţii va trebui să se asigure că victimele vor fi despăgubite, că angajaţii vor fi protejaţi pe viitor şi că nici vinovaţii direcţi, nici cei care i-au ajutat nu se vor îmbogăţi pe nedrept”, mai scrie în comunicat.

Această acţiune este rezultatul a patru luni de anchetă, în cursul căreia angajaţi, cadre şi victime ale lui Harvey Weinstein au fost audiaţi, iar arhivele şi e-mailurile societăţii cercetate amănunţit, a precizat procurorul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.