Metroul din Beijing renunță la obligativitatea măştii

Publicat:

Persoanele care călătoresc cu metroul din Beijing nu mai sunt obligate să poarte mască sanitară, conform unei informaţii publicate duminică de presa din capitala Chinei, la câteva zile după ce un expert chinez în sănătate a declarat că nivelul ameninţării COVID-19 nu mai este periculos pentru oameni, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Măsura ridicării obligativităţii măştilor pentru călătorii cu metroul corespunde deciziei generale luate de China, care a anunţat în urmă cu o săptămână că nu mai este obligatorie purtarea măştii în mijloacele de transport, conform presei chineze.


Citește și : G7 a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi creşterea energiei electrice

“Este ca şi când s-ar fi încheiat o epocă”, a comentat un utilizator al popularei aplicaţii de socializare şi comerţ electronic Xiaohongshu, citat de Reuters.

Personalul unei staţii a metroului din Beijing a îndepărtat afişele care proclamau obligativitatea măştilor, conform publicaţiei Beijing Daily.

Pandemia se apropie de sfârşit, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat Wu Zunyou, epidemiolog-şef al Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, conform publicaţiei China Daily.

China, care a renunţat la politica sa strictă anti-COVID în luna decembrie, a anunţat că ultimele date oficiale indică faptul că rata infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut uşor la începutul lui aprilie, conform Global Times. Chiar şi aşa, specialiştii chinezi în boli respiratorii sunt de părere că este improbabil să apară un nou mare val de infecţii la nivelul întregii ţări.

Astfel, măştile au devenit opţionale pentru transportul public şi supermarketuri, cinematografe şi alte spaţii publice închise, transmite şi Xinhua.

Citește și : Polonia interzice importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

De cealaltă parte, măştile rămân obligatorii pentru persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus şi pentru persoanele care au simptomele COVID-19, în instituţiile medicale şi în sanatorii, precum şi dacă apar noi focare locale de transmitere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.