X

Metsola: Parlamentul European susţine cu fermitate solicitarea Ucrainei de a primi statutul de candidat pentru integrarea în UE

Parlamentul European susţine cu fermitate solicitarea Ucrainei de a primi statutul de candidat pentru integrarea în Uniunea Europeană, a afirmat vineri preşedintele instituţiei, Roberta Metsola, citată de agenţia Reuters, informează mediafax.

“Parlamentul European susţine ferm demersul Ucrainei de a primi statutul de candidat pentru aderarea la UE”, a declarat Roberta Metsola în discursul rostit la Summitul Democraţiei de la Copenhaga.

Citește și : Un emisar special ucrainean se aşteaptă ca ţara sa să primească statutul de candidat la aderarea la UE

În contextul războiului cu Rusia, Ucraina a cerut admiterea în procedură rapidă în Uniunea Europeană, dar o astfel de hotărâre necesită unanimitate, iar unele state europene se opun. Instituţiile UE urmează să stabilească dacă Ucraina va primi statut de candidat pentru integrarea europeană.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a propus pe 9 mai, într-un discurs rostit în Parlamentul European, crearea unei “comunităţi politice europene”, pentru integrarea unor ţări precum Ucraina, care, în opinia sa, ar avea nevoie de “câteva decenii” pentru a îndeplini criteriile de aderare la UE.

Citește și : Criză naţională’ în Australia: Premierul Albanese reacţionează la ‘scandalul verzei’

 

Tags: CopenhagaParlamentul EuropeanRoberta MetsolarusiaucrainaUE
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina