X

Mexic: 150 de migranți din America Centrală, gasiti intr-un camion

Aproximativ 150 de migranți din mai multe țări din America Centrală au fost reținuți de către autorități după ce au fost găsiți într-un camion în Mexic, în timpul unor verificări de rutină pe autostradă, conform unui comunicat al Guvernului mexican, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Printre cei 150 de migranți se aflau 77 de adulți din Guatemala, 62 de copii, un adult din El Salvador, șase din Honduras și trei din Nicaragua. Aceștia nu aveau actele necesare pentru a fi în Mexic.

Citește și : Statul Islamic a executat unul dintre ostaticii răpiţi în provincia siriană Soueida

Poliția Federală și Oficiul Mexican pentru Imigrație au dat un comunicat comun, conform căruia controlul s-a desfășurat pe o autostradă din partea de sud-est a statului Tabasco.

Zeci de mii de persoane din țările din America Centrală emigrează din cauza violențelor și sărăciei. Aceștia trec prin Mexic încercând să ajungă în Statele Unite și de cele mai multe ori sunt transportați în condiții periculoase.

Șoferul camionului și o persoană care se afla cu acesta au fost arestați, iar migranții au fost preluați de autorități, care vor discuta cu reprezentanții consulatelor și vor pregăti expatrierea lor.

Citește și : Maduro îl acuză pe preşedintele columbian Juan Manuel Santos că se află în spatele tentativei de asasinare a sa

Deși majoritatea migranților doresc să ajungă în Statele Unite, președintele american Donald Trump a implementat o politică de „toleranță zero” pentru orice imigrant ilegal, lucru care a dus la separarea a peste 2.500 de copii de părinții lor.

Tags: America CentralacamionEl SalvadorGuatemalaHondurasmexicmigrantiNicaragua
Categorii: Știrile zilei