X

Mexicanii NU învață din greșeli: O altă conductă petrolieră a explodat

O conductă petrolieră a explodat, iar deflagraţia a fost urmată de un incendiu, luni, în Mexic, aproape de locul unde un accident similar s-a soldat pe 18 ianuarie cu cel puţin 115 morţi, tot în contextul furturilor de carburant, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit primelor constatări, nu s-au înregistrat victime.

Citește și: Incident armat în SUA. Patru polițiști au fost împușcați! FOTO/VIDEO

O televiziune locală a difuzat imagini cu o flacără uriaşă care se ridica din conductă, într-o zonă aparent pustie.

Omar Fayad, guvernatorul statului Hidalgo din centrul ţării, unde au avut loc ambele incidente, a declarat presei locale că explozia a avut loc la ora 20:30 (marţi, ora 2:30 GMT) în San Augustin Tlaixaca, la circa 50 de km de Tlahuelilpan, locul tragediei de acum 11 zile. “Până în acest moment, nu există niciun pericol pentru populaţie”, a precizat el.

Citește și: Ce se întămplă astăzi în parlamentul britanic va atârna greu pe Brexit

Guvernatorul a adăugat că nu există nicio confirmare a zvonurilor că şi-au pierdut viaţa trei hoţi de carburant şi că la locul incendiului au fost trimişi militari, pentru a împiedica furturile din conducta spartă, în timp ce pompierii încearcă să stingă incendiul. A fost găsită doar o camionetă arsă complet.

Furturile din conductele petroliere au costat Mexicul circa trei miliarde de dolari în 2017, iar anul acesta preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o strategie naţională pentru oprirea acestui flagel. 

Tags: conductăHidalgomexicSan Augustin TlaixacaTlahuelilpan
Categorii: Știrile zilei