X

Mexicul a înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus

Mexicul a înregistrat vineri un nou record naţional de infectări cu noul coronavirus, cu 8.458 de noi cazuri contabilizate în 24 de ore, a anunţat Secretariatul mexican al Sănătăţii, citat de AFP, potrivit agerpres.

Numărul total al contaminărilor înregistrate după apariţia virusului SARS-CoV-2 în Mexic a ajuns la 424.637 de cazuri.

Citește și : Argentina va prelungi măsurile de izolare până la 16 august

Mexicul a urcat joi pe locul al treilea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe decese asociate noului coronavirus, după Statele Unite şi Brazilia, depăşind cu o singură victimă bilanţul raportat de Marea Britanie. Diferenţa a crescut vineri, pentru că, după cele 688 de noi decese înregistrate în 24 de ore, bilanţul mexican a ajuns la 46.688, în timp ce în Marea Britanie acest bilanţ a fost de 46.119.

Totuşi, Mexicul, care are o populaţie de 128,8 de milioane de locuitori, prezintă o rată de mortalitate relativ mai mică decât anumite ţări din Europa şi America Latină, aceasta fiind de 356,8 decese la 1 milion de locuitori, potrivit unor statistici consultate de jurnaliştii de la AFP.

Decesele şi infectările raportate zilnic de Mexic nu s-au produs neapărat pe parcursul ultimelor 24 de ore, întrucât întârzieri în procedura de colectare a datelor pot să apară în anumite situaţii, au precizat autorităţile sanitare mexicane.

Citește și : Cererile pentru paşapoarte secundare acordate pentru sume mari, în creştere, în contextul pandemiei

Tags: coronavirusinfectărimexicSARS-CoV-2
Categorii: Știrile zilei