Mexicul analizează măsuri de reducere a fluxului de migranţi spre SUA

Publicat:

Mexicul analizează măsuri de înăsprire a legislaţiei actuale pentru a reduce fluxul de migranţi din America Centrală către Statele Unite, a declarat vineri ministrul adjunct de Externe pentru America de Nord, Jesus Seade, transmite Reuters, potrivit news.ro .

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că începând cu 10 iunie va introduce tarife pentru toate importurile din Mexic, pornind de la 5%, care vor ajunge la 25% până pe 1 octombrie, dacă Mexicul nu va lua măsuri substanţiale pentru a opri imigraţia ilegală, provenită mare parte din America Centrală.


Citește și : Atac armat în Virginia Beach – cel puţin 12 oameni au fost ucişi

”Pentru a evita aceste fluxuri de migranţi din America Centrală către Statele Unite, cred că putem face progrese cu mecanisme tradiţionale şi cu aplicarea mai bună a reglementărilor existente”, a afirmat Seade.

Întrebat dacă Mexicul poate accepta să fie clasificat drept ”o ţară terţă” pentru solicitanţii de azil, în loc ca aceştia să intre în SUA, Seade a replicat ”că aceasta nu este o soluţie de lucru”.

Seade a refuzat să dea alte detalii referitoare la cea ar putea face Mexicul în plus pentru a limita imigraţia, acesta citând natura delicată a discuţiilor cu Washingtonul.

Ultimatumul dat de Trump este cel mai important test politic de până acum pentru preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador şi o sarcină dificilă pentru forţele de securitate care încearcă să reducă fluxurile de migranţi şi să combată nivelul record al violenţelor între bande şi criminalitatea.

Presiunile lui Trump au determinat Mexicul să crească în ultimele luni numărul imigranţilor neînregistraţi pe care îi reţine şi în deportează, dar în acelaşi timp a crescut şi numărul de migranţi care ajung la frontiera cu SUA.

Ministrul mexican de Externe Marcelo Ebrard a mers vineri la Washington, iar duminică i se va alătura şi Seade. Miercuri, cei doi oficiali mexicani se vor întâlni cu o delegaţie americană condusă de secretarul de Stat Mike Pompeo, pentru a rezolva această dispută.

Citește și : Summit SUA-Mexic pe 5 iunie, la Washington, pe subiectul tarifelor vamale

Seade a spus că delegaţia mexicană va avea alte întâlniri luni şi marţi şi că înaintea vizitei sale a discutat cu reprezentantul american pentru Comerţ.

Trump s-a angajat să pună capăt valului de zeci de mii de solicitanţi de azil, mulţi proveniţi din America Centrală. Numărul migranţilor aflaţi în custodie a crescut însă la 80.000 de persoane, numărul mediu al noilor veniţi ajungând la 4.500 pe zi, autorităţile de la frontieră fiind depăşiţi de situaţie.

Numărul migranţilor arestaţi la graniţa de sud-vest a atins luna trecută nivelul record de 98.977 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cristina Gherasimov a discutat telefonic cu noua ministră pentru Afaceri Europene a Suediei

Cristina Gherasimov a discutat telefonic cu noua ministră pentru Afaceri Europene a Suediei Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, a avut o...

Marcel Ciolacu a fost întâmpinat cu onoruri militare la Guvern

Marcel Ciolacu a fost întâmpinat cu onoruri militare la Guvern Premierul României, Marcel Ciolacu, a ajuns la Chișinău și a fost întâmpinat cu onoruri militare...

Care sunt ţările cu arsenal nuclear şi câte focoase deţin acestea

Care sunt ţările cu arsenal nuclear şi câte focoase deţin acestea Conflictele militare din ultimii ani duc, inevitabil, la creșterea tensiunii militare la nivel mondial...

Și-ar fi ucis sora și a stat cu cadavrul în casă câteva săptămâni

Și-ar fi ucis sora și a stat cu cadavrul în casă câteva săptămâni Descoperire macabră într-o casă din centrul Chișinăului. Poliția a depistat cadavrul unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.