Mexicul cere ajutor FBI-ului în ancheta privind masacrul din nordul țării

Publicat:

Autorităţile mexicane au cerut duminică FBI (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) să participe la investigarea unui atac comis în nordul ţării în care au fost ucişi nouă cetăţeni cu dublă cetăţenie, mexicană şi americană, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul de Externe mexican a indicat că a adresat cererea prin intermediul unei note diplomatice trimise ambasadei SUA în Mexic.


Citește și: Trump încurajează Iranul să elibereze agentul FBI: ‘Ar fi un pas pozitiv!’

”Guvernul mexican îşi reiterează angajamentul de a investiga faptele, pentru… a face dreptate familiilor afectate”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Agenţi americani trebuie să lucreze în coordonare cu omologii lor mexicani şi nu vor fi înarmaţi, a adăugat sursa citată.

Într-un comunicat, FBI a indicat că va ajuta în cadrul anchetei. ”FBI rămâne angajat să lucreze alături de partenerii noştri internaţionali pentru a ajuta la aducerea în faţa justiţiei a făptuitorilor acestui act crud de violenţă”, a adăugat Biroul Federal de Investigaţii al SUA.

Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul luni şi au ucis trei femei şi şase copii într-o comunitate mormonă din nordul Mexicului, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Donald Trump să-i ofere ajutor preşedintelui Andres Manuel Lopez Obreador în eliminarea bandelor de traficanţi de droguri pe care acesta le acuză de comiterea atacului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.