X

Mexicul este îngrijorat de prelungirea detenţiei pentru copiii migranţi în SUA

Ministerul de Externe din Mexic şi-a exprimat ”îngrijorarea” în legătură cu intenţia SUA de a extinde perioada de reţinere în centre a copiilor şi adolescenţilor migranţi, potrivit unui comunicat difuzat miercuri, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul american a anunţat miercuri că va aboli regula ce limita perioada de timp în care un copil migrant putea fi reţinut în custodie federală după ce intra pe teritoriul SUA împreună cu adulţi care solicitau azil, notează dpa, Xinhua şi AFP.

Citește și: Justin Trudeau: Canada ‘nu va ceda’ în fața Chinei

Departamentul pentru Securitate Internă a informat că va pune capăt unei decizii judiciare din 1997 (aşa-numitul Acord Flores), ce impune autorităţilor federale să nu ţină în detenţie minori mai mult de 20 de zile.

Noua reglementare, care va intra în vigoare în 60 de zile, nu va mai limita perioada de timp petrecută de copii sau de familiile lor în centre de retenţie.

Citește și: Trump spune că ‘niciun președinte’ american nu a ajutat Israelul la fel de mult ca el

Ministrul interimar pentru securitate internă, Kevin McAleenan, a declarat că noua prevedere este menită să reducă numărul de familii care încearcă să intre în SUA pe la graniţa cu Mexic.

Tags: Acord FloresadolescenţicopiiDepartamentul pentru Securitate InternăKevin McAleenanmexicmigrantiSUA
Categorii: Știrile zilei