Mexicul i-a oferit azil politic lui Julian Assange

Publicat:

Preşedintele Mexicului, Andrés Manuel Lopez Obrador, şi-a oficializat propunerea de a-i oferi azil fondatorului Wikileaks, Julian Assange, într-o scrisoare trimisă fostului preşedinte american Donald Trump în decembrie 2020, au dezvăluit marţi autorităţile mexicane, scrie AFP, potrivit agerpres.

“Dacă acceptaţi cererea mea, guvernul Mexicului este pregătit să ofere facilităţile necesare pentru ca Julian Assange să poată călători imediat spre ţara mea unde va fi primit ca refugiat”, i-a scris AMLO – iniţialele şi supranumele lui – preşedintelui Trump, potrivit acestei scrisori din 23 decembrie 2020.


Citeşte şi: Record absolut de infectări în Italia; peste 170.000 de cazuri noi de COVID – Black News

Această propunere nu va reprezenta o “ameninţare” pentru Statele Unite şi nici nu le va afecta “interesele”, a adăugat preşedintele mexican.

“Deşi a greşit în comportamentul său, este o persoană condusă de idealuri şi principii şi cred că din această cauză ar trebui să merite compasiune”, a adăugat preşedintele mexican, care şi-a reiterat luni pledoaria în favoarea lui Assange.

Avocaţii lui Assange sunt la curent cu oferta de azil, dar nu o pot lua în considerare în prezent din “motive procedurale”, a declarat marţi ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard.

Mexicul şi-a anunţat public oferta de azil lui Julian Assange în urmă cu un an, la 4 ianuarie 2021.

Fondatorul WikiLeaks se află de doi ani şi jumătate într-o închisoare de maximă securitate din apropierea Londrei.

El a fost arestat de poliţia britanică în aprilie 2019, după ce a petrecut şapte ani în ambasada Ecuadorului la Londra, unde se refugiase în timp ce se afla în libertate pe cauţiune.

Citeşte şi: Reacție împotriva planurilor de a forța copiii să poarte măști de protecție în școli, pe măsură ce numărul de noi cazuri de Covid scade – Black News

Avocaţii fondatorului WikiLeaks au demarat joi o procedură de apel la Curtea Supremă a Regatului Unit, în speranţa de a preveni extrădarea acestuia în Statele Unite, a declarat logodnica sa la 23 decembrie.

Washingtonul îl acuză că a difuzat, începând cu 2010, peste 700.000 de documente clasificate privind activităţile militare şi diplomatice americane, în special din Irak şi Afganistan. Urmărit penal în special pentru spionaj, riscă dacă este judecat în Statele Unite până la 175 de ani de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei Starul pop Madonna a vizitat vineri seara Pompei, întâlnindu-se cu un grup de adolescenţi şi...

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura X și-a închis biroul din Brazilia din cauza unei dispute legate de cenzură....

ChatGPT devine mai ‘vorbăreț’ cu ‘modul vocal avansat’

ChatGPT devine mai 'vorbăreț' cu 'modul vocal avansat' OpenAI a uimit utilizatorii când a demonstrat un mod vocal actualizat pentru cea mai avansată versiune a...

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă O parte din complexul istoric Somerset House din Londra va rămâne...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.