Mexicul îi va expulza pe migranţii care forţează graniţele

Publicat:

Mexicul va expulza toţi migranţii care vor intra pe teritoriul său cu forţa, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe, Marcelo Ebrard, într-un moment în care ţara se confruntă cu un nou aflux de imigranţi ilegali din America Centrală spre Statele Unite, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Dacă vii în Mexic pentru a provoca, pentru a crea conflicte, te voi trimite în ţara ta pentru că noi nu trebuie să suportăm asta”, a afirmat Ebrard în faţa Senatului.


Citeşte şi: Premierul francez vrea să revină în fotoliul de primar

Ministrul a apărat retrimiterea în ţara de origine, la finalul lui ianuarie, a aproximativ 2.300 de hondurieni care intraseră ilegal în Mexic din Guatemala, pe unii dintre aceştia după ce au aruncat cu pietre în forţele de ordine postate de-a lungul frontierei şi care au refuzat să îndeplinească formalităţile de cerere de azil.

“I-am trimis pe toţi în Honduras deoarece nu pot intra în acest mod în Mexic”, a spus şeful diplomaţiei mexicane.

Mii de persoane din America Centrală, care se deplasează în grupuri mari, au trecut în ultimii ani frontiera cu Mexicul, cu obiectivul de a ajunge în SUA, pentru a scăpa de sărăcia şi violenţa din ţara lor.

Citeşte şi: Grecii protestează împotriva unui acord militar semnat între Atena și Washington – VIDEO

Mexicul, la rândul său, se află sub presiuni puternice şi ameninţări cu represalii din partea administraţiei preşedintelui american Donald Trump pentru a împiedica aceste caravane de migranţi să se apropie de graniţa cu Statele Unite.

În consecinţă, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a desfăşurat circa 26.000 de militari la frontierele din sudul şi din nordul ţării. În intervalul mai-septembrie 2019, Mexicul a redus cu 56% fluxul către SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 3 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 3 octombrie în Istorie 3 octombrie este a 276-a zi a calendarului gregorian și a 277-a zi în anii bisecți. 89 de...

Horoscop 3 octombrie 2024 

Horoscop 3 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

Actorul Daniel Day-Lewis revine pe marele ecran

Actorul Daniel Day-Lewis revine pe marele ecran După o absență de șase ani, Daniel Day-Lewis, câștigător a trei premii Oscar, se întoarce pe marele ecran...

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay Poliţia indiană a demarat o anchetă privind vânzarea pe piaţa neagră a biletelor pentru concertele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.