X

Mexicul investighează uciderea unui imigrant salvadorian

Autorităţile mexicane investighează moartea unui migrant salvadorian care ar fi fost ucis de poliţie, a transmis joi Ministerul de Externe, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Casa del Migrante de Saltillo, o organizaţie care găzduieşte migranţi în oraşul Saltillo din nord-estul ţării, a spus că salvadorianul făcea parte dintr-un grup de circa 10 migranţi care plănuiau să se urce într-un tren de marfă pentru a se îndrepta spre graniţa cu SUA.

Citeşte şi: MASACRU în capitala Croaţiei: Şase oameni au fost împuşcaţi mortal!

Aşteptând trenul, migranţii au văzut cum vin poliţiştii şi procurorii şi au fugit.

Salvadorianul a fost împuşcat mortal în timp ce fugea cu fiica sa de 8 ani, a precizat Casa del Migrante într-un comunicat transmis joi.

Potrivit procurorilor, poliţia ar fi răspuns la un atac.

Citeşte şi: Indigenii brazilieni câştigă o luptă importantă cu Jair Bolsonaro

Biroul din Mexic al Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului a cerut “o investigaţie aprofundată şi imparţială” asupra acestui incident.

Aceste evenimente au apărut după ce Mexicul a intensificat măsurile împotriva migraţiei ilegale sub presiunea din partea Statelor Unite. Mexicul a desfăşurat 25.000 de soldaţi la graniţele sale şi de-a lungul rutelor folosite de migranţii din America Centrală care se îndreaptă spre SUA. 

Tags: Casa del Migrante de SaltillomexicmigrantpolitieSaltillosalvadorianSUA
Categorii: Știrile zilei