MI5 reacţionează după ce s-a aflat că-i ascunde informaţii ministrului de interne

Publicat:

Serviciile secrete britanice au făcut un pas neobişnuit luni şi au negat informaţiile apărute într-un ziar conform cărora agenţia de spionaj intern, MI5, i-a ascuns informaţii ministrului de interne, Priti Patel (foto), deoarece unii spioni nu au încredere în aceasta, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Sunday Times a relatat că Security Service, cunoscut ca MI5, nu are încredere în şefa de la Interne şi, prin urmare, a redus volumul de informaţii secrete care îi sunt arătate lui Priti Patel.


Citeşte şi: Franţa ajută cu 90 de milioane de euro viitoarea Academie a OMS

Conform ziarului, spionii îşi “dau deseori ochii peste cap” la intervenţiile ministrului în timpul întâlnirilor.

O sursă din domeniul securităţii a spus că informaţiile din articol nu sunt adevărate.

“Nu sunt ascunse informaţii”, a afirmat sursa, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. “Orice relatare care sugerează altceva este pur şi simplu falsă şi nu serveşte interesul public”, a mai declarat sursa.

“Relatările care sugerează că secretarul de Interne şi MI5 nu au o relaţie strânsă sunt pur şi simplu neadevărate. Secretarul de Interne este informat zilnic în chestiuni legate de serviciile secrete exact ca precedentul titular al postului”, a adăugat sursa.

MI5, serviciu creat în 1909 pentru a contracara spionajul german înainte de Primul Război Mondial, este însărcinat cu apărarea securităţii interne britanice. Principala sa sarcină este în prezent contracararea terorismului internaţional, deşi este în acelaşi timp şi o agenţie de contraspionaj.

Citeşte şi: Nouă combatanţi ai Damascului au fost ucişi în nord-vestul Siriei

Serviciul are circa 4.000 de angajaţi şi dă socoteală ministrului de Interne.

“Secretarul de Interne şi MI5 au o relaţie de lucru puternică şi strânsă, iar afirmaţiile lipsite de fundament care sugerează contrariul sunt greşite şi împotriva interesului public”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

“Secretarul de Interne primeşte aceleaşi informări zilnice de la serviciile secrete ca predecesorii săi. Nu îi sunt ascunse informaţii”, a adăugat el, precizând că premierul Boris Johnson are încredere deplină în Priti Patel. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.