X

Michael Cohen, unul dintre avocaţii fostului preşedinte Trump, a fost eliberat condiţionat din detenţie

Michael Cohen, unul dintre avocaţii fostului preşedinte american Donald Trump, a fost eliberat condiţionat, luni, după trei ani de arestare pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale şi delicte financiare, informează agenţia Reuters, potrivit mediafax.

Michael Cohen a declarat la ieşirea din Trbunalul districtual din Manhattan, în New York, că va rămâne sub supraveghere judiciară trei ani şi că intenţionează să colaboreze cu anchetatorii pentru a se asigura că “sunt trase la răspundere şi alte persoane pentru fapte murdare, astfel încât nimeni să nu se creadă vreodată mai presus de lege”.

Citește și : Ucraina îşi intensifică exerciţiile de război! Trupele aeropurtate au fost puse în alertă!

“Aşa arată libertatea”, a scris ulterior Michael Cohen prin Twitter, într-un comentariu la o fotografie cu actele de eliberare.

Michael Cohen a pledat vinovat în decembrie 2018 la acuzaţii privind nereguli în finanţarea campaniei electorale şi alte infracţiuni financiare. Printre delictele pentru care a fost condamnat s-a numărat rolul jucat în plătirea a două femei care susţineau că avuseseră relaţii intime cu Donald Trump. A stat doar un an închis într-un penitenciar din statul New York, după care a fost plasat în arest la domiciliu, în contextul pandemiei.

Citește și : Premierul belgian reacţionează la protestele violente petrecute la Bruxelles: ‘Complet inacceptabile’

Tags: Donald TrumpmanhattanMichael Cohennew york
Categorii: Știrile zilei