X

Michael Gove, candidat la şefia conservatorilor britanici, recunoaşte că a prizat cocaină pe când era un tânăr jurnalist

Ministrul britanic al mediului, Michael Gove, unul din principalii candidaţi la succesiunea premierului Theresa May, a recunoscut că a prizat cocaină, exprimându-şi ‘regretul profund’ pentru că a recurs la acest drog în câteva ocazii, transmit Reuters şi PA, potrivit agerpres.

Cotidianul The Daily Mail îl citează pe Gove cu declaraţia că a prizat cocaină la câteva reuniuni sociale pe când era un tânăr jurnalist.

Citește și : SUA îi dau Turciei termen până la sfârşitul lui iulie pentru a renunţa la achiziţia de sistemele ruseşti S-400

‘A fost o greşeală. Privesc în urmă şi îmi spun că vreau să nu fi făcut asta’, a spus Gove. ‘S-a întâmplat acum 20 de ani şi da, a fost o greşeală. Dar nu cred că greşelile din trecut te descalifică’, a adăugat el.

Michael Gove a mai spus că speră că această dezvăluire nu îl va împiedica să fie desemnat viitorul prim-ministru.

‘Desigur, le va reveni colegilor mei din parlament şi membrilor Partidului Conservator să decidă acum dacă ar trebui să devin lider’, a afirmat el. ‘Cred că toţi politicienii au vieţi dinainte de intrarea în politică’, a mai spus Gove.

Theresa May a demisionat vineri de la conducerea Partidului Conservator, declanşând în mod oficial competiţia pentru succesiunea sa.

Ministrul educaţiei, Damian Hinds, şi-a declarat sprijinul faţă de campania lui Gove, devenind al doilea membru al actualului cabinet care îl susţine pe acesta.

Citește și : Șeful diplomației germane în turneu în Orientul Mijlociu pentru discuţii pe dosarul nuclear iranian

Dezvăluirea lui Gove survine după ce un al candidat conservator, Rory Stewart, a recunoscut că a fumat opiu la o nuntă în Iran, afirmând că a comis ‘o greşeală prostească’

Aspiranţii la şefia Partidului Conservator trebuie să-şi confirme candidaturile până luni, urmând ca procedura de selecţie să se încheie până la sfârşitul lui iulie

Tags: cocainadrogjurnalistMichael GoveTheresa May
Categorii: Diaspora