Michael Gove: Șansele încheierii unui acord comercial între UE şi Regatul Unit sunt mai mici de 50%

Publicat:

Ministrul britanic Michael Gove a estimat joi că şansele încheierii unui acord comercial între Uniunea Europeană şi Regatul Unit sunt mai mici de 50%, afirmând că rămân unele diferenţe ”chiar în centrul” mandatului de negociere al guvernului de la Londra, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Cred că din păcate este mai probabil să nu ajungem la un acord”, a declarat Gove în faţa parlamentarilor britanici.


Citește și : Merkel îi bagă în ședință pe fondatorii BioNTech

El a adăugat că orice eventuală perturbare în porturile britanice după încheierea perioadei de tranziţie, la 31 decembrie, va fi de scurtă durată.

”Mă aştept ca, după câteva zile sau săptămâni de potenţiale perturbări, lucrurile să se rezolve de la sine şi să ajungem la o nouă normalitate aproximativ la începutul anului viitor”, a menţionat oficialitatea britanică.

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, le-a transmis joi europarlamentarilor că un astfel de acord în zilele următoare este posibil, dar dificil, mai ales din cauza dosarului pescuitului. Menţinerea accesului pescarilor europeni în apele britanice, respinsă de Londra, se numără printre chestiunile divergente la aceste tratative, un subiect sensibil în special pentru Franţa şi Olanda.

Citește și : Italienii vor fi vaccinați în masă imediat după Crăciun

În absenţa unui acord, relaţiile comerciale dintre Regatul Unit şi UE vor fi guvernate de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Spre deosebire de optimismul arătat de europeni, purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a declarat joi că o ieşire a Regatului Unit din piaţa unică europeană şi uniunea vamală fără încheierea unui acord de liber schimb până pe 31 decembrie ”rămâne rezultatul cel mai probabil”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.