Michael Kovrig şi Michael Spavor, arestaţi în China în 2018, au fost eliberaţi

Publicat:

Cei doi canadieni arestaţi în China la sfârşitul anului 2018, Michael Kovrig şi Michael Spavor, au fost eliberaţi şi sunt în drum spre Canada, a anunţat vineri seară premierul Justin Trudeau la scurt timp după ce directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, a părăsit Canada cu destinaţia China, informează sâmbătă AFP, potrivit agerpres.  

“Acum aproximativ 12 minute, avionul care îi transportă pe Michael Kovrig şi Michael Spavor a părăsit spaţiul aerian chinezesc şi se îndreaptă spre Canada”, a anunţat premierul Justin spus Trudeau într-o conferinţă de presă.


Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

“Aceşti doi bărbaţi au trăit timp de peste 1.000 de zile o încercare îngrozitoare. Au dat dovadă de hotărâre, graţie, rezistenţă în fiecare etapă şi sunt o inspiraţie pentru noi toţi”, a declarat Justin Trudeau.

“Este o veste bună pentru noi toţi că se îndreaptă spre casă spre familiile lor”.”Vreau să mulţumesc aliaţilor şi partenerilor noştri din comunitatea internaţională care au fost în mod ferm solidari cu Canada şi cu aceşti doi canadieni”, a mai spus premierul canadian, potrivit Reuters.

Citește și : Norvegia RENUNŢĂ la toate restricţiile pandemice

Deşi Beijingul a insistat de-a lungul timpului că nu există o legătură între cele două cazuri, guvernul premierului canadian Justin Trudeau a acuzat China că se angajează într-o diplomaţie a ostaticilor.

Fostul diplomat Michael Kovrig şi omul de afaceri Michael Spavor au fost reţinuţi în decembrie 2018 sub acuzaţia de spionaj, la scurt timp după ce poliţia din Vancouver a arestat-o pe directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, în baza unui mandat al SUA. Acest incident a provocat o criză diplomatică fără precedent în relaţia dintre Ottawa şi Beijing.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor Sindicaliștii consideră oportun examinarea posibilității stopării majorării vârstei de pensionare a femeilor la vârsta de 61...

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici Liderul belarus Alexandr Lukașenko a eliberat cel puțin 10 deținuți politici, inclusiv un veteran...

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă Finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș, trebuie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.