Michel Barnier : Neînțelegerile dintre UE și Marea Britanie ar putea anula perioada de tranziţie

Publicat:

Uniunea Europeană ar putea anula perioada de tranziţie oferită Regatului Unit dacă neînţelegerile actuale nu vor fi rezolvate, a avertizat negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, informează The Independent.

“Ca să fiu sincer, dacă aceste neînţelegeri vor continua, e posibil să nu mai existe o perioadă de tranziţie. După cum am mai spus, avem foarte puţin timp la dispoziţie pentru a ajunge la un rezultat şi trebuie să discutăm viitoarea relaţie cât mai curând posibil”, a spus Barnier, potrivit news.ro .


Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu au căzut de acord asupra mai multor aspecte în ceea ce priveşte modul în care se va derula perioada de tranziţie: britanicii vor să aibă dreptul să conteste reguli noi impuse asupra lor în perioada respectivă, să impună restricţii asupra drepturilor cetăţenilor UE care au sosit în Regatul Unit în această perioadă şi posibilitatea să nu participe la anumite politici la nivel european.

Citește și : Republica Moldova : Andrian Candu acuză Rusia că eliberează pașapoarte în care ca loc de naştere este indicată ‘ Republica Moldovenească Nistreană’

“Nu înţeleg poziţia Regatului Unit. Chiar ei au cerut această perioadă de tranziţie, iar şefii statelor membre au fost de acord în baza unor condiţii destul de logice. Pentru că Marea Britanie va face parte în continuare din piaţa unică de schimb şi din uniunea vamală, este de înţeles că ar trebui să păstrăm toate regulile şi supervizarea necesară pentru că miza este integritatea pieţei unice de schimb. Dacă aceste neînţelegeri vor persista, vom avea o problemă. Sper că se vor rezolva aceste aspecte în următoarea rundă de negocieri”, a adăugat Barnier.

În ceea ce priveşte situaţia Irlandei, Barnier a subliniat că ieşirea din uniunea vamală şi din piaţa unică de schimb va face “inevitabilă” implementarea unei graniţe stricte.

Ambele părţi au declarat că vor să stabilească perioada de tranziţie înainte de şedinţa Consiliului European din martie pentru a avea la dispoziţie aproape două luni să ajungă la o înţelegere.

Dacă o perioadă de tranziţie nu va avea loc, Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană în martie 2019, fără niciun acord cu blocul european.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.