Michel Barnier rămâne ferm: UK va suporta consecinţele unui Brexit FĂRĂ acord!

Publicat:

Marea Britanie va trebui să “suporte consecințele” dacă va alege să părăsească Uniunea Europeană fără o înțelegere, a declarat negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, într-un interviu acordat BBC, potrivit mediafax.

Michel Barnier a declarat pentru BBC Panorama că acordul negociat de Theresa May, respins de trei ori în Parlamentul britanic, era “singura modalitate de a părăsi UE într-o manieră ordonată”.


Vezi şi: Proteste de amploare în Puerto Rico – VIDEO

Acesta a insistat că May și cabinetul ei de miniștri nu a menționat niciodată, pe parcursul negocierilor privind Brexit, că ar putea opta pentru ieșirea din UE fără acord.

Theresa May a afirmat public în mai multe instanțe că ieșirea fără o înțelegere este o variantă mai bună decât o înțelegere dezavantajoasă.

Michel Barnier a mai fost întrebat anterior ce s-ar întâmpla dacă Marea Britanie ar renunța pur și simplu la statutul de membru UE.

“Marea Britanie va trebui să suporte consecințele”, a răspuns acesta.

“Sunt de părere că Marea Britanie, care este bine informată și competentă și care știe modalitatea în care lucrează UE, știa de la bun început că nu vom fi niciodată impresionați de o astfel de amenințare”, a declarat Barnier, fiind întrebat dacă Londra a amenințat vreodată că va părăsi Blocul comunitar fără un acord.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Citeşte şi: Cutremur politic în guvernul croat. Premierul trimite acasă şapte miniştri!

Boris Johnson, candidatul favorit pentru funcția de prim-ministru al Marii Britanii a anunțat că dorește să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie și fără un acord.

Theresa May a transmis miercuri că singura metodă de rezolvare a problemei Brexit este compromisul, în detrimentul creşterii polarizării opiniilor. Prim-ministrul a avertizat că problema principală este faptul că acceptarea compromisului a devenit o practică „demodată”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie....

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.