X

Michel Barnier se întâlnește iar cu negociatorii britanici pentru Brexit

Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, se va întâlni marţi la Bruxelles cu negociatorii britanici, a anunţat luni un purtător de cuvânt al UE, relatează AFP, potrivit agerpres.

Michel Barnier a declarat că UE este pregătită să ofere garanţii suplimentare Regatului Unit pentru a facilita aprobarea acordului de ”divorţ” de către parlamentul britanic, potrivit unui interviu publicat sâmbătă de mai multe ziare europene. Noua vizită a avocatului general Geoffrey Cox, responsabil cu acordarea de consultanţă juridică guvernului, şi a ministrului pentru Brexit, Stephen Barclay, survine cu mai puţin de o lună înainte de Brexit, programat pentru 29 martie.

Citeşte şi: Tornadă ucigaşă în SUA. Cel puţin 23 de oameni au murit! – VIDEO

Uniunea Europeană este pregătită să ofere Marii Britanii concesii în disputa legată de clauza de ”backstop” privind frontiera nord-irlandeză, a declarat Michel Barnier, potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului german Die Welt, citat de dpa.

Michel Barnier a precizat că ştie că în Marea Britanie circulă impresia greşită că acest mecanism ar putea fi o capcană care să ţină ţara legată de Uniunea Europeană, dar a insistat că nu este cazul.

Citește și: Elicopter PRĂBUŞIT în Kenya! Patru americani şi-au pierdut viaţa

El a dat asigurări că Bruxellesul este gata să ofere noi garanţii, asigurări şi clarificări că nu ar urma să fie vorba decât de o aplicare temporară a controversatului mecanism.

Tags: brexitGeoffrey Coxmarea britanieMichel BarnierStephen BarclayUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora