X

Michel Barnier se mai gândeşte până la toamnă dacă va candida la alegerile prezidenţiale din Franţa

O eventuală candidatură a lui Michel Barnier, fost negociator-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, pentru funcţia de preşedinte al Franţei, în perspectiva alegerilor din 2022, va fi anunţată în toamna acestui an, relatează politico.eu., potrivit agerpres.

Barnier a spus că ”în toamnă” îşi va prezenta intenţiile clare legate de alegerile prezidenţiale franceze de anul viitor.

Citeşte şi: Cook vs Zuck! Mult aşteptata politică de confidenţialitate a celor de la Apple loveşte Facebook unde o doare cel mai tare

Numele fostului demnitar european, care a acordat un interviu săptămânalului Le Point înaintea lansării cărţii sale ‘Marea Iluzie’, a fost vehiculat printre cele câteva opţiuni ale partidului de centru-dreapta Republicanii (LR) pentru candidatura la preşedinţia ţării, deşi favoriţii rămân Bruno Retailleau, Valérie Pécresse şi Xavier Bertrand, acesta din urmă părăsind însă formaţiunea în 2017.

Deocamdată LR nu a decis dacă pentru desemnarea candidatului va urma procedura alegerilor primare sau va opta pentru un candidat ”natural”, o hotărâre depinzând foarte probabil de rezultatul alegerilor regionale din luna iunie.

Pécresse şi Bertrand sunt amândoi lideri regionali care caută să fie realeşi, dar cel de-al doilea a anunţat deja că va candida pentru preşedinţie indiferent de persoana pe care LR va alege să o sprijine.

Citeşte şi: CRIME într-un centru pentru persoanele cu handicap din Germania. O angajată a fost arestată

Michel Barnier ar prefera să evite alegeri primare, susţinând că în 2016 cursa a fost ”la originea divizărilor şi a resentimentelor personale” între competitori.

În luna februarie, el a lansat un grup, intitulat ‘Patriot şi European’, format din parlamentari care împărtăşesc aceleaşi opinii cu ale sale. ‘Am o serie de idei şi propuneri de făcut, asupra tuturor chestiunilor”, a declarat Barnier pentru postul France Info. Printre problemele respective sunt ”autoritatea statului, descentralizarea şi creşterea economică neagresivă pentru mediu”.

Tags: alegeriBruno RetailleaufrantaMichel BarnierparisPatriot şi EuropeanRepublicanii (LR)Valérie PécresseXavier Bertrand
Categorii: Diaspora