Michele Nicoletti este noul preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Publicat:

Italianul Michele Nicoletti (foto) a fost ales luni în funcţia de preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), devenind astfel al 31-lea preşedinte al APCE începând din 1949 şi al doilea italian care ocupă acest post, relevă un comunicat de presă al Consiliului Europei, potrivit agerpres.

Nicoletti, care a fost singurul candidat, a preluat funcţia de la ciprioata Stella Kyriakides.


Citeşte şi: Trei oameni au murit într-o explozie produsă în Thailanda

Conform regulamentului de procedură al APCE, mandatul preşedintelui acesteia este de un an, care poate fi reînnoit o singură dată.

În discursul său inaugural, noul preşedinte al APCE a pledat pentru unitatea sporită a Consiliului Europei ‘ca singura instituţie europeană ce reuneşte 47 de ţări în jurul valorilor drepturilor omului, democraţiei, statului de drept şi acceptării Curţii sale Europene”.

”Într-o perioadă de provocări mari şi dramatice – de la terorism la migraţie, de la ascensiunea rasismului şi a xenofobiei la singurătatea disperată a atât de multor oameni – trebuie să oferim un răspuns la tentaţiile naţionaliste şi şovine, la presiunile centrifuge şi la conflicte prin reafirmarea nevoii de pace şi justiţie pe continentul nostru”, a subliniat Michele Nicoletti.

Citeşte şi: Un turist român a fost ÎMPUŞCAT pe străzile din New York – VIDEO

În opinia sa, în calitate de for politic şi organism statutar al Consiliului Europei, APCE trebuie să-şi îndeplinească rolul în soluţionarea acestor provocări, ceea ce presupune implicarea activă a tuturor membrilor şi delegaţilor din toate cele 47 de state membre.

În acelaşi timp, Nicoletti s-a pronunţat pentru participarea tuturor statelor membre ale Consiliului Europei la procesul de apărare a unităţii europene. ‘Pentru îndeplinirea acestui scop, nu trebuie să încetăm să denunţăm deschis orice încălcare a drepturilor omului, comisă în orice parte a continentului nostru şi de către orice autoritate”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.