X

Michele Nicoletti este noul preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Italianul Michele Nicoletti (foto) a fost ales luni în funcţia de preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), devenind astfel al 31-lea preşedinte al APCE începând din 1949 şi al doilea italian care ocupă acest post, relevă un comunicat de presă al Consiliului Europei, potrivit agerpres.

Nicoletti, care a fost singurul candidat, a preluat funcţia de la ciprioata Stella Kyriakides.

Citeşte şi: Trei oameni au murit într-o explozie produsă în Thailanda

Conform regulamentului de procedură al APCE, mandatul preşedintelui acesteia este de un an, care poate fi reînnoit o singură dată.

În discursul său inaugural, noul preşedinte al APCE a pledat pentru unitatea sporită a Consiliului Europei ‘ca singura instituţie europeană ce reuneşte 47 de ţări în jurul valorilor drepturilor omului, democraţiei, statului de drept şi acceptării Curţii sale Europene”.

”Într-o perioadă de provocări mari şi dramatice – de la terorism la migraţie, de la ascensiunea rasismului şi a xenofobiei la singurătatea disperată a atât de multor oameni – trebuie să oferim un răspuns la tentaţiile naţionaliste şi şovine, la presiunile centrifuge şi la conflicte prin reafirmarea nevoii de pace şi justiţie pe continentul nostru”, a subliniat Michele Nicoletti.

Citeşte şi: Un turist român a fost ÎMPUŞCAT pe străzile din New York – VIDEO

În opinia sa, în calitate de for politic şi organism statutar al Consiliului Europei, APCE trebuie să-şi îndeplinească rolul în soluţionarea acestor provocări, ceea ce presupune implicarea activă a tuturor membrilor şi delegaţilor din toate cele 47 de state membre.

În acelaşi timp, Nicoletti s-a pronunţat pentru participarea tuturor statelor membre ale Consiliului Europei la procesul de apărare a unităţii europene. ‘Pentru îndeplinirea acestui scop, nu trebuie să încetăm să denunţăm deschis orice încălcare a drepturilor omului, comisă în orice parte a continentului nostru şi de către orice autoritate”, a adăugat el.

Tags: Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)Michele NicolettiStella Kyriakides
Categorii: Diaspora