Michelle Bachelet atenţionează Franţa pentru discriminarea din ţară şi pentru violenţele poliţiei

Publicat:

Autorităţile franceze trebuie să vegheze să ‘nu încalce drepturile omului ale unui între grup’ de oameni dintre care unii au comis fapte reprobabile, a atenţionat miercuri Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, într-o conferinţă de presă la Geneva, transmite AFP, potrivit agerpres.

Răspunzând unei întrebări referitoare la Franţa, mai precis cu privire la legea securităţii globale şi la violenţele poliţiei, Michelle Bachelet a alcătuit o listă de subiecte îngrijorătoare şi de recomandări către autorităţile franceze.


Citeşte şi: Un tânăr de 18 ani plănuia un atac terorist în Australia

‘Îndemnăm autorităţile franceze să evite să ia măsuri care rezultă în stigmatizarea unor întregi grupuri şi le îndemnăm să ia în mod activ măsuri pentru care grupuri să nu fie stigmatizate sau să-şi vadă drepturile omului încălcate pentru că anumiţi indivizi au făcut lucruri ce nu trebuiau făcute’, a declarat Înaltul Comisar.

Michelle Bachelet a amintit că, în ce priveşte violenţele poliţiei, ea şi-a exprimat îngrijorările încă din timpul manifestaţiilor mişcării de protest a Vestelor galbene în Franţa, şi a menţionat că ‘încurajează autorităţile să întreprindă anchete rapide, complete, independente, imparţiale şi transparente pentru orice încălcare a drepturilor omului’.

Înaltul Comisar a reamintit şi că şi-a declarat de multă vreme îngrijorarea faţă de ‘rasismul şi controalele (de identitate) forţelor de ordine pe profilului etnic, care trebuie abordate de urgenţă’ şi pe care, a spus ea, ‘le vedem în numeroase ţări din lume’.
Aceste derive ‘riscă să afecteze şi mai mult relaţia de încredere între poliţie şi populaţie, în special minorităţile rasiale şi etnice’, a insistat ea.

Citeşte şi: Japonia vrea să instaleze un sistem antirachetă american pe navele sale de război

‘Îndemn Franţa, aşa cum o fac pentru multe alte ţări, să examineze cu seriozitate metodele sale de menţinere a ordinii şi să elimine practicile discriminatorii şi prejudecăţile faţă de anumite grupuri’, a mai spus oficialitatea ONU.

Conferinţa de presă a Înaltul Comisar a urmat după discursul său referitor la perspectivele drepturilor omului în lume, discurs în care a făcut un adevărat rechizitoriu împotriva felului în care autorităţile din toată lumea au purtat lupta contra pandemiei, sacrificând adesea drepturile omului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.