X

Michelle Bachelet se declară ÎNGROZITĂ de imaginile care vin din Bucea (VIDEO)

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, s-a declarat “îngrozit” luni de imaginile cu trupurile neînsufleţite din oraşul ucrainean Bucea, descoperite după retragerea trupelor ruse, evocând posibile crime de război, informează AFP, potrivit agerpres.

“Informaţiile care parvin din această zonă şi din altele generează întrebări grave şi îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, atingeri grave la adresa dreptului internaţional umanitar şi încălcări grave ale drepturilor omului”, a subliniat Michelle Bachelet într-un comunicat, îndemnând de asemenea la “păstrarea tuturor dovezilor”.

Citeşte şi: Viktor Orban revendică ‘o victorie excepţională’ în alegerile din Ungaria – Black News

Pe lângă identificarea trupurilor neînsufleţite pentru a putea anunţa familiile, Bachelet a cerut de asemenea să se facă totul pentru a determina cauzele deceselor.

Cadavre ale unor civili din Bucea, împrăştiate pe străzi, uneori cu mâinile legate la spate sau aruncate în gropi comune, au provocat o condamnare cvasiunanimă. Autorităţile ucrainene şi aliaţii lor îi acuză pe soldaţii ruşi de comiterea acestor crime, în timp ce Moscova respinge categoric această acuzaţie şi vorbeşte despre o înscenare de către Kiev.

Citeşte şi: Vucic câştigă ZDROBITOR alegerile prezidenţiale din Serbia – Black News

“Este vital să fie întreprinsă o anchetă independentă şi eficientă” asupra a ceea ce s-a întâmplat la Bucea, pentru a se face justiţie şi a se plăti despăgubiri către victime şi familiile lor, a mai subliniat fosta preşedintă a statului Chile.

Tags: Buceacrime de razboiÎnaltul Comisar al ONU pentru Drepturile OmuluikievMichelle BacheletmoscovaONUucraina
Categorii: Război in Ucraina