Microsoft anunță că hackerii au spart mai multe conturi de e-mail

Publicat:

Compania Microsoft a confirmat că unele dintre serviciile sale de e-mail au fost sparte de hackeri, iar corespondenţa unora dintre utilizatorii săi a fost expusă în urma atacului, relatează luni Press Association, potrivit agerpres.

Gigantul tehnologic a anunţat că atacul a afectat un număr ”limitat” de conturi, însă a confirmat că circa 6% dintre conturile vizate au devenit accesibile atacatorilor.


Citește și: Un comando neozeelandez a fost trimis în Siria pentru recuperarea unei ostatice

Potrivit unul e-mail publicat online şi trimis majorităţii utilizatorilor afectaţi, au fost compromise informaţii de identificare ale unui agent de asistenţă al Microsoft, ceea ce ar fi permis accesul neautorizat la anumite informaţii legate de cont.

În cazul majorităţii, aceste informaţii au inclus adresa de e-mail, numele dosarelor, subiectele e-mailurilor şi numele altor utilizatori de adrese de e-mail comunicate în perioada ianuarie – martie, însă nu şi conţinutul e-mailurilor sau al fişierelor ataşate.

Abordată pentru a comenta incidentul, Microsoft a confirmat însă că un grup restrâns de utilizatori a fost notificat cu privire la faptul persoane rău intenţionate ar fi putut obţine acces neautorizat la conţinutul mai detaliat al e-mailurilor lor. Compania a precizat că oferă îndrumări şi sprijin suplimentar acestor utilizatori.

”Ne-am ocupat de această schemă, care a afectat un subgrup limitat de conturi ale clienţilor, prin dezactivarea informaţiilor de identificare compromise şi prin blocarea accesului autorilor faptei”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft.

Microsoft operează servicii de e-mail, inclusiv Outlook, MSN şi Hotmail.

Compania nu a confirmat numărul total al conturilor afectate.

Compania a avertizat în e-mail-ul trimis utilizatorilor că în urma acestui incident ar putea primi mai multe mesaje spam şi de tip phishing şi i-a sfătuit să nu acceseze link-uri primite de la adrese de e-mail necunoscute.

Citește și: Social-democraţii finlandezi câștigă la limită alegerile parlamentare

Compania a adăugat că, deşi informaţiile privind parolele nu au fost afectate, utilizatorii ar trebui să îşi schimbe “din precauţie” detaliile de logare.

Gigantul tehnologic a declarat de asemenea că a sporit măsurile de monitorizare a conturilor afectate.

Incidentul vine la scurt timp după ce, în luna ianuarie, un set conţinând circa 770 milioane de adrese de e-mail, dar şi milioane de parole, încărcate într-un serviciu cloud, s-a scurs în mediul online în urma unei masive breşe de securitate a datelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Guvernul lansează campania ‘Europa pentru tine’. Cetățenii vor fi informați despre beneficiile și oportunitățile oferite de UE

Guvernul lansează campania 'Europa pentru tine'. Cetățenii vor fi informați despre beneficiile și oportunitățile oferite de UE Integrarea europeană este obiectivul strategic al Republicii Moldova....

Biden începe o nouă săptămână crucială pentru destinul său politic

Biden începe o nouă săptămână crucială pentru destinul său politic Joe Biden începe o nouă săptămână de luptă pentru supravieţuirea sa politică, sub ochii Americii,...

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută Peste 1400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor din...

37 de dosare au fost depuse la concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al ‘Moldovagaz’

37 de dosare au fost depuse la concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al 'Moldovagaz' 37 de dosare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.