Microsoft: Grupurile de hackeri ruși intensifică spionajul cibernetic asupra aliaților Ucrainei

Publicat:

Grupurile de hackeri ruși intensifică spionajul cibernetic asupra aliaților Ucrainei, anunță reprezentanții Microsoft, potrivit Reuters , informează mediafax.

Hackerii guvernamentali ruși au desfășurat recent mai multe operațiuni de spionaj cibernetic vizând țările aliate cu Ucraina, a anunțat Microsoft într-un raport publicat miercuri, ilustrând amploarea activităților de piraterie informatică desfășurate de Moscova.


Citește și :  Majoritatea cetăţenilor UE doresc un proces mai rapid de aderare pentru ţările candidate

„Aspectele cibernetice ale războiului actual se extind mult dincolo de Ucraina și reflectă natura unică a spațiului cibernetic”, a explicat președintele Microsoft, Brad Smith, în raport.

De la începutul conflictului, cercetătorii au depistat o serie de atacuri cibernetice distructive asupra entităților ucrainene, care au fost atribuite grupurilor de hackeri susținute de statul rus. Ei au descoperit că 128 de organizații din 42 de țări au fost, de asemenea, ținta acelorași grupuri axate pe spionaj, potrivit raportului.

Multe atacuri au vizat Statele Unite ale Americii și mai multe țări membre ale alianței militare NATO, au scris cercetătorii Microsoft.

Printre acestea se numără organizații cu sediul în Polonia, Letonia, Lituania, Danemarca și Norvegia, dar și Finlanda și Suedia, țări care și-au exprimat dorința de a se alătura NATO.

Citește și : O dronă lansată de ucraineni S-A PRĂBUŞIT peste o rafinărie din Rusia – VIDEO

„Ținta părea să fie în principal la nivelul guvernelor, deși au fost incluse și grupuri de reflecție, grupuri umanitare și furnizori de infrastructură critică”, se arată în raport.

Ambasada Rusiei la Washington nu a comentat acuzațiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.