X

Microsoft renunță la producția căștilor HoloLens 2 și pune capăt aventurii în lumea VR

Microsoft renunță la producția căștilor HoloLens 2 și pune capăt aventurii în lumea VR

Microsoft a anunțat recent încetarea producției căștilor HoloLens 2, ceea ce marchează o schimbare semnificativă în strategia companiei pentru realitatea augmentată, scrie Microsoft Central.

Dispozitivul, lansat în 2019, va continua să primească actualizări de securitate și corecții software critice până la 31 decembrie 2027, urmând ca suportul software să înceteze oficial în 2028. HoloLens 2 a fost mult mai avansat decât predecesorul său, dar, cu toate acestea, nu a reușit să se impună pe o piață tot mai competitivă, potrivit stiripesurse.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Deși inițial a atras interesul în spațiul realității virtuale și augmentate, Microsoft nu a mai arătat progrese notabile în această direcție.

Potrivit unor surse, divizia HoloLens a fost descrisă de un angajat al companiei ca fiind un „dezastru”. Microsoft a renunțat la dezvoltarea Windows Mixed Reality, semn că gigantul tehnologic își realiniază prioritățile.

De asemenea, proiectul de $22 miliarde pentru Armata SUA, Visual Augmentation System (IVAS), a întâmpinat dificultăți semnificative în timpul testelor.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Tags: HoloLens 2MicrosoftVR
Diverse