X

Microsoft și Amazon suspendă accesul la serviciile cloud în Federația Rusă

Microsoft și Amazon suspendă accesul la serviciile cloud în Federația Rusă

Elena Volotovskaia, vicepreședinte pentru investiții la compania rusă de IT Softline, a confirmat vineri că a fost informată în scris de Microsoft și Amazon că firmele rusești nu vor mai putea accesa produsele lor bazate pe cloud începând cu 20 martie, relatează Kyiv Post, preluată de AK-24.

Potrivit publicației ruse RBC, Softline și-a avertizat cliențîi că pierderea accesului la cloud ar putea implică și restricții funcționale în operarea altor produse și servicii furnizate de Microsoft, Amazon și Google.

Volotovskaia a declarat că Microsoft a explicat că acțiunile sale au fost rezultatul celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni UE, numărul UE 833/2014, împotriva Rusiei, care a fost adoptat la 19 decembrie 2023. Acestea au impus restricțîi privind furnizarea de „anumite software de management, de analiză sau de proiectare a afacerilor, inclusiv soluții cloud, către organizațiile înregistrate în Rusia” până cel târziu la 20 martie.

Citește și: Republica Moldova va găzdui Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei

Softline a precizat că a creat un canal Telegram dedicat clienților săi, care va încerca să îi ajute să minimizeze impactul asupra afacerilor lor. Această intenționează să ofere actualizări frecvente, îndrumări și posibile soluții de rezolvare obținute de la furnizori. Această a recomandat tuturor utilizatorilor de servicii de cloud Microsoft, Amazon și Google să își salveze datele cât mai curând posibil.

Alexei Smirnov, directorul general al companiei Băse ALTSPO, care a dezvoltat sistemul de operare rusesc „Alt”, a declarat:

„Companiile care au cumpărat abonamente la Microsoft sau la alți furnizori străini de servicii pentru stocarea datelor au avut o viziune scurtă. Întotdeauna a existat riscul de a li se tăia accesul, iar acum acest lucru s-a adeverit. Această este o problema serioasă pentru acele organizații care evitasera să treacă la software și furnizori de servicii autohtoni.”

Tags: amazonMicrosoftrazboi
Externe