“Micul Buddha” a fost condamnat pentru agresiuni sexuale asupra copiilor

Publicat:

“Micul Buddha” a fost condamnat pentru agresiuni sexuale asupra copiilor

Un guru nepalez pe care adepţii săi îl considerau o reîncarnare a lui Buddha a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale asupra copiilor, a declarat un purtător de cuvânt al justiţiei din Nepal, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Ram Bahadur Bomjon, poreclit “micul Buddha”, a devenit cunoscut în adolescenţă, discipolii săi atribuindu-i capacitatea de a medita nemişcat luni de zile, fără apă, mâncare sau somn.


Citeşte şi: Doi moldoveni au fost atacaţi de urs în România – Stiripesurse.md

El este acuzat de mult timp că şi-a agresat fizic şi sexual adepţii.

“Micul Buddha” a fost condamnat pentru agresiuni sexuale asupra copiilor

“Tribunalul districtual l-a găsit vinovat luni pe Bomjon de agresiuni sexuale asupra copiilor”, a declarat Sikindar Kaapar, purtătorul de cuvânt al tribunalului din Sarlahi, un oraş din sudul Nepalului. Sentinţa ar urma să fie pronunţată luna viitoare.

Guru-ul, în vârstă de 34 de ani, a fugit de autorităţi timp de mai mulţi ani. El a fost arestat în ianuarie, în apropiere de capitala Kathmandu.

Potrivit poliţiei, 30 de milioane de rupii nepaleze în numerar (peste 200.000 de euro), precum şi valute străine, au fost descoperite la momentul arestării sale.

Zeci de plângeri pentru violenţe au fost depuse împotriva lui în 2010. El a explicat că bătea victimele pentru că îi deranjau meditaţia.

“Micul Buddha” a fost condamnat pentru agresiuni sexuale asupra copiilor

O călugăriţă de 18 ani l-a acuzat în 2018 că a violat-o într-o mănăstire.

Anul următor, poliţia a deschis o altă anchetă după ce familii au raportat dispariţia a patru dintre adepţii săi.

Ancheta nu a dus la niciun rezultat până în prezent, a indicat miercuri un responsabil de la criminalistică, Dinesh Acharya.

Înainte de a trăi în clandestinitate, Ram Bahadur Bomjon putea aduna zeci de mii de persoane pentru a asista la meditaţiile sale din junglă, considerate miraculoase.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.