Migranţii au devenit ‘CARNE de TUN’ în conflictul din Libia

Publicat:

Părţile implicate în conflictul din Libia folosesc migranţi drept combatanţi, potrivit unei informaţii obţinute de la agenţia ONU pentru refugiaţi şi citată vineri de DPA, potrivit agerpres.

“Avem mărturii de la persoane care se aflau în centrele de detenţie că li s-a propus să aleagă să rămână acolo o perioadă nedeterminată sau să lupte în prima linie”, a declarat reprezentantul special al UNHCR pentru Mediterana Centrală, Vincent Cochetel, pentru DPA joi la Berlin.


Citeşte şi: Premierul Ucrainei şi-a anunţat DEMISIA

Cochetel nu a putut spune câţi migranţi au fost abordaţi cu această propunere.

“Am văzut că aceste eforturi de recrutare vizau în principal sudanezi”, a declarat Cochetel. “Presupunem aceasta pentru că ei pot vorbi arabă”, a explicat el. “Dacă decideau să facă acest lucru, li se dădea o uniformă, o puşcă şi erau atraşi imediat în acest război de gherilă urbană”, a adăugat el.

UNHCR, una dintre puţinele organizaţii internaţionale prezente în Libia, are acces ocazional în taberele de internare. Din motive de securitate, UNHCR şi-a redus recent personalul în ţară.

Libia este în criză de la răsturnarea dictatorului Muammar Gaddafi în 2011.

Citeşte şi: Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Mexicului

Ţara bogată în petrol are două administraţii concurente: un guvern slab susţinut de ONU al prim-ministrului Fayez al-Serraj la Tripoli şi celălalt cu sediul în oraşul Tobruk, aliat cu omul forte din estul ţării generalul Khalifa Haftar.

Turcia oferă sprijin militar guvernului lui al-Serraj, în timp ce Rusia, precum Egiptul, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU) îl susţin pe Haftar.

Cancelarul german Angela Merkel găzduieşte duminică o conferinţă la Berlin în încercarea de a ajunge la un acord de pace pentru ţara nord-africană sfâşiată de război.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.