Migranţii de la graniţa belarusă au fost mutaţi într-un centru logistic

Publicat:

Migranţii dintr-o tabără improvizată care fusese ocupată de până la 2.000 de persoane în Belarus, la frontiera cu Polonia, au fost mutaţi într-un centru logistic din apropiere, a raportat joi seară poliţia de frontieră din Belarus, notează AFP, potrivit agerpres.

“La 18 noiembrie, toţi refugiaţii din tabăra improvizată de la frontiera dintre Belarus şi Polonia din apropierea punctului de trecere Bruzgi au fost transferaţi, pe bază de voluntariat, într-un centru logistic”, au indicat pe Telegram poliţiştii de frontieră din Belarus. De asemenea, au fost difuzate fotografii cu tabăra aparent abandonată.


Citeşte şi: Sebastian Kurz a rămas FĂRĂ imunitatea parlamentară – Black News

Marţi seară, peste o mie de persoane se refugiaseră deja în acest vast hangar din apropierea frontierei, dar alte aproximativ 800, potrivit Minskului, şi-au petrecut noaptea afară, la temperaturi sub 0°C, în corturi sau lângă focuri de tabără.

În cele din urmă, aceştia au fost mutaţi din cauza “condiţiilor meteorologice care se înrăutăţesc”. În hangar, migranţii primesc, potrivit poliţiştilor de frontieră din Belarus, “mese calde, haine calde şi produse de primă necesitate”.

Tabăra improvizată a fost ocupată de până la 2.000 de persoane în ultimele zile. Aceasta a fost instalată într-o zonă împădurită, nu departe de punctul de frontieră Bruzgi, unde, marţi, sute de migranţi au înfruntat tiruri de tunuri cu apă şi gaze lacrimogene din partea forţelor poloneze.

Paza de frontieră poloneză a confirmat evacuarea taberei.

Evacuarea a avut loc după o săptămână de tensiuni crescânde între Belarus şi Uniunea Europeană.

Preşedinţia belarusă a indicat joi după-amiază că în plus, pe lângă această tabără, între 200 şi 500 de persoane erau răspândite de-a lungul frontierei cu Polonia, Lituania şi Letonia.

Minskul a subliniat că, în cursul tratativelor implicându-i pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko şi pe cancelarul german Angela Merkel, aceasta din urmă a spus că doreşte să obţină de la UE un “culoar umanitar” pentru evacuarea celor aproximativ 2.000 de migranţi din lagăr în Germania, ceea ce Berlinul a dezminţit imediat.

Citeşte şi: BOMBĂ de la CDC: Cei imunizaţi natural NU transmit COVID-19! – Black News

Pe lângă migranţii de la frontieră, alţi aproximativ 5.000 se află în Belarus, potrivit preşedinţiei acestei ţări.

După o săptămână de tensiuni crescânde, peste 400 de irakieni au fost repatriaţi voluntar joi, potrivit Bagdadului.

Belarus, un aliat al Rusiei şi sub sancţiuni europene din cauza represiunii opoziţiei sale, este acuzat de UE că a încurajat sosirea acestor migranţi pentru a face presiuni asupra europenilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.