X

Migranţii s-au săturat să bată la porţile închise ale Americii. Mulţi dintre ei se întorc acasă

Mexicul a repatriat 105 migranţi din America Centrală care aşteptau să intre în SUA, dar care au cerut să se întoarcă în ţara lor, a anunţat miercuri pe Twitter Institutul Naţional de Migraţie, relatează dpa, potrivit agerpres.

Migranţii, dintre care majoritatea se pare că sunt din Honduras, au făcut parte dintr-o caravană de aproximativ 5.800 de persoane care au sosit în oraşul de frontieră Tijuana, în urmă cu două săptămâni.

Citeşte şi: Poroşenko cere NATO să trimită nave de război în Marea Azov

Caravana a parcurs peste 4.500 de kilometri după ce a plecat din nordul Honduras pe 13 octombrie.

Majoritatea migranţilor sunt cazaţi pe un stadion, unde nu au suficiente alimente, apă şi servicii de sănătate, a anunţat marţi Amnesty International. Un număr tot mai mare dintre ei suferă de afecţiuni respiratorii, a adăugat grupul pentru apărarea drepturilor omului.

SUA primesc mii de cereri de azil, multe dintre ele fiind depuse înainte de sosirea caravanei, într-un ritm de până la 70 de aplicaţii pe zi, potrivit Amnesty.

Citeşte şi: 10.000 de persoane evacuate în Koln! Geniştii au dezamorsat o bombă neexplodată

Peste 600 de membri ai caravanei şi-au legalizat statutul în Mexic pentru a lucra în acest stat, a anunţat guvernul mexican.

UNICEF şi-a exprimat între timp îngrijorarea cu privire la situaţia a peste 1.000 de copii aflaţi în caravană, afirmând că aceştia au acces limitat la alimentaţie şi educaţie şi că se află în pericol de a fi exploataţi sau abuzaţi.

Mexicul a deportat în această săptămână 98 de migranţi care au fost reţinuţi după ce aproximativ 500 de persoane au încercat în forţă să treacă frontiera şi să intre pe teritoriul SUA.

Tags: HondurasInstitutul Naţional de MigraţiemexicmigrantiSUATijuana
Categorii: Știrile zilei