Migranţii şi refugiaţii au găsit o nouă rută de intrare în UE

Publicat:

Autorităţile cipriote au anunţat marţi că au oprit 37 de migranţi care încercau să treacă frontiera dinspre partea de nord a insulei, transmite dpa, potrivit agerpres.

Ciprul – stat insular divizat din 1974, Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN) fiind însă recunoscută doar de Turcia – a devenit un nou punct de intrare pentru migranţii care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.


Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

Întreaga insulă, situată la circa 170 de km de coastele libaneze şi 70 km de cele turceşti, este membră a Uniunii Europene, dar legislaţia comunitară se aplică doar în sudul predominant grec.

Traficanţii de persoane cer 2000 de euro (circa 2250 dolari) de persoană pentru a trece din RTCN în zona “europeană”.

Preşedintele cipriot, Nikos Anastasiades, a solicitat asistenţă din partea Uniunii Europene pentru a acorda asistenţa necesară celor aproximativ 10.000 de refugiaţi şi migranţi al căror statut încă nu a fost clarificat.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

În baza unui acord între UE şi Turcia datând din 2016, migranţii care încearcă să traverseze Marea Egee în drum spre Uniune sunt verificaţi în centre de primire de pe insulele greceşti.

Ciprul nu s-a alăturat acestui acord, iar tabăra de refugiaţi de la Kokkinotrimithia, la vest de capitala Nicosia, este supraaglomerată, notează dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.