Migraţia ilegală în Republica Cehă a crescut considerabil în 2021

Publicat:

Migraţia ilegală în Republica Cehă a crescut considerabil în 2021, potrivit datelor date publicităţii vineri de Serviciul de Poliţie Externă al acestei ţări, informează dpa, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiei, 11.170 de persoane au fost reţinute anul trecut în această ţară membră a Uniunii Europene (UE) pentru şedere sau intrare neautorizată, mai mulţi cu circa 4.000 comparativ cu anul precedent.


Citește și : Regina Margrethe a II-a, forţa liniştită a Danemarcei

Majoritatea – 53,9% – sunt ucraineni, care sunt adesea angajaţi ilegal pentru munci prost plătite, de exemplu în construcţii. Al doilea cel mai mare grup îl constituie cetăţeni ai Republicii Moldova.

De asemenea, poliţia a reţinut 1.330 de refugiaţi, dintre care majoritatea intenţionau să ajungă în Germania. Cei mai mulţi dintre aceştia au ajuns în Republica Cehă din Afganistan şi Siria.

Poliţia cehă a trimis anul trecut 331 de agenţi de poliţie în Macedonia de Nord, Serbia, Ungaria şi Slovenia, pentru a ajuta la securizarea frontierelor de-a lungul aşa-zisei rute balcanice pentru refugiaţi şi migranţi.

Citește și : Premierul suedez intră în izolare după un test pozitiv

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.